Home / Каталог по автоматизації / РУЧНІ рефрактометрі ТИПУ РР

РУЧНІ рефрактометрі ТИПУ РР

Опис

Ручні рефрактометри (рис. 36) призначені для вимірювання вагового процентного вмісту сухих речовин в розчині.



Рис. 36. Ручні рефрактометри типу РР


Принцип дії заснований на використанні явища граничного заломлення світла.


Застосовуються на цукрових заводах для експрес-аналізу якості продуктів цукрового виробництва, на консервних заводах для контролю ступеня згущення продуктів і контролю відносини сумішей і якості продуктів, на лікеро-горілчаних заводах для контролю якості спиртних напоїв, на сільськогосподарських переробних заводах для визначення ступеня зрілості цукрових буряків, помідорів, винограду та інших фруктів, на підприємствах молочної промисловості для визначення і контролю вмісту цукру в підсолоджених молочних продуктах, у виробництві крохмалю, текстилю, паперу, клею, пластмаси, емалі і т. д., де потрібно швидке визначення вмісту сухих речовин або відносини змішування.


Рефрактометри мають три моделі, що відрізняються діапазоном вимірювань. Шкала рефрактометра проградуірована в сухих відсотках речовин по сахарозі.


Конструктивно рефрактометри складаються з камери з освітлювальної та вимірювальної призмами, між сполученими поверхнями яких є зазор. Зважаючи на малі розміри прилад може переноситься в пластмасовому футлярі або кишені.


Технічні характеристики


Межі вимірювання: РР1 Про … 35%, РР2 15 … 50%, РРЗ 40 … 75%. Границі відносної похибки 0,2%. Довжина рефрактометра 170 мм. Маса 0,3 кг.


Співвідношення показників заломлення і процентного вмісту сухих речовин наведені в табл. 10.


Таблиця 10




Модель




Зміст сухих




Показник





рефрактометра




речовин,%




заломлення





РР1




15 18




1,355668 1,360523








0




1,332987








32 35




1,384744 1,390288





РР2




15 18




1,355668 1,360523








32 35




1,384744 1,390288








48 50




1,415873 1,420043





РРЗ




40 43




1,399824 1,405726








48 50




1,415873 1,420043








72 75




1,470312 1,477820






Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *